"Нові гармати й снаряди. Нові ракети. Нові дрони. Це вчасно та сильно": Зеленський подякував США за новий пакет допомоги

США у Святвечір оголосили про рекордний пакет допомоги для України. Сталося це якраз після того, як Київ відвідала делегація Сенату, а також відбулася розмова між міністрами оборони України та США. Як сказав Володимир Зеленський у своїй традиційній вечірній промові, новий пакет американської оборонної підтримки для нашої держави є дуже потужним, передають Патріоти України.

Президент України зазначив, що вперше ми отримаємо броньовані машини Bradley. "Це саме те, що треба. Нові гармати й снаряди, зокрема високоточні. Нові ракети. Нові дрони. Це вчасно та сильно. Загальний обсяг цього пакету підтримки від США – майже 3 мільярди доларів", – зазначив Зеленський.

Він вкотре подякував президенту США Джо Байдену, конгресменам і всім американцям, які цінують свободу, і які знають, що свободу варто захищати. "Маємо тепер значний крок Німеччини вперед на посилення безпеки не тільки України, а й усієї Європи, передусім усього регіону, який межує з Росією. Зміцнення нашої протиповітряної оборони – це безпосередня робота на деескалацію тут і зараз. Що менше буде можливостей у Росії тероризувати мирні міста, то меншим буде й загальний потенціал російської агресії", – додав президент.

Зеленський також подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за рішення надати Україні систему ППО Patriot. За словами президента України, разом із блискучими німецькими IRIS-T Patriot зроблять українське та європейське небо відчутно безпечнішим.

Що передбачає рекордний пакет допомоги від США

Сполучені Штати Америки оголосили рекордний пакет військової допомоги для України майже на 3 мільярди доларів. Вперше партнери нададуть "вбивцю танків" – бронемашини M2 Bradley.

Раніше ЗМІ повідомляли, у черговому пакеті допомоги будуть:

  • додаткові ракетні системи HIMARS;
  • бронемашини HUMVEE;
  • бронемашини з посиленим протимінним захистом MRAP;
  • зенітні ракети Sea Sparrow;
  • легкі танки M2 Bradley.

На новину раніше вже відреагував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Він зазначив, що такі "смаколики" на Різдво дуже доречні.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...