Нові люди - старі схеми: Друг Богдана побудував елітний ЖК на ділянці ГПУ у центрі Києва і будуватиме ще один, - "Наші гроші"

ГПУ, виявляється, дуже терпляча. Три роки тому вона віддала компаніям з орбіти нинішнього глави Офісу Президента землю в центрі Києва для будівництва житла. Житло звели. А квартири прокурори отримали...на околиці.

Андрій Вавриш. Фото: Антикор.

Київський забудовник Андрій Вавриш, відомий як друг глави Офісу президента Андрія Богдана, побудував елітний житловий комплекс на ділянці Генпрокуратури в центрі Києва в обмін на 17 квартир на околиці столиці і збирається будувати ще один. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, передають Патріоти України.

Перший житловий комплекс - ЖК New York на вулиці Антоновича. Генпрокуратура намагалася побудувати тут житло від початку 2000-х років, але в першого забудовника виникли фінансові проблеми, і в 2014 році замість нього обрали компанію "Оболоньторгстандарт".

У 2016 році одним із власників цієї компанії став Орест Матковський, який раніше працював у підконтрольному Богдану "Українському аграрному холдингу". Після цього "Оболоньторгстандарт" почав тісно співпрацювати c SAGA Development, а сама SAGA згодом стала девелопером прокурорського будинку.

На початку 2018 року будинок здали, але співробітники Генпрокуратури, звичайно ж, не отримали в ньому жодної квартири. Замість цього ГПУ передали 17 квартир на півночі Києва (Автозаводська, Вишгородська, Вітряні Гори, Макіївська, Макіївський провулок).

Зараз за такою ж схемою збираються зводити будинок на ділянці Генпрокуратури на території заводу "Арсенал". Це теж центр Києва, Печерський район.

20 травня 2019 року Генпрокуратура попросила КМДА змінити призначення землі, і вже через два тижні будівництву дали "зелене світло" і мерія, і Держархбудінспекція. Замовником будівництва 17-поверхового ЖК Philadelphia на 65 квартир стала компанія "Оболоньторгстандарт", а девелоперами - SAGA та Perfect Group.

Компанію Perfect Group пов'язують із Дмитром Ісаєнком, 15-м номером у списку "Опозиційної платформи - За життя". Вавриш називає Ісаєнка ледь не вчителем. "Я з ним дружу і дуже вдячний за те, чому він мене в житті навчив. Як будівельник він чудова і прекрасна людина", - розповів він. Генпрокуратура має отримати від забудовника 6-7 квартир.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...