Нові неприємності для Х**ла: Через отруєння Навального Трамп може ввести санкції проти Росії

Реакцією Дональда Трампа на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального "Новачком" може бути введення санкцій проти відповідальних осіб за допомогою закону Магнітського або закону про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону її військового застосування. Про це пише видання The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

Крім того, як зазначають журналісти, США і союзники можуть видворити російських дипломатів, як після отруєння Скрипаля (у 2018 році "Новачком" у Солсбері отруїли колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію), яке призвело до вислання понад 100 співробітників російських дипмісій.

При цьому журналісти припустили, що отруєння Навального, найімовірніше, не стане приводом для того, щоб Трамп перестав кликати Росію в G7. Американський президент неодноразово підтримував ідею повернення Росії в клуб "Великої сімки", з якого її виключили після приєднання Криму в 2014 році.

Опоненти Кремля нерідко виявляються отруєними, пише WSJ, згадуючи опозиціонера Володимира Кара-Мурзу-молодшого і перебіжчиків Олександра Перепелічного й Олександра Литвиненка. "Росіяни не можуть закликати свою владу до відповідальності за ці злочини, але США та їхні союзники можуть щонайменше не заохочувати Кремль ставленням до Путіна, як до нормального лідера", – сказано в матеріалі.

Закон Магнітського – ініційований Вільямом Браудером і ухвалений у грудні 2012 року в США закон, який скасовує поправку Джексона-Веніка і вводить персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права в Росії.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...