Нові позиції - на міській межі Маріуполя: З'явилася схема "сірої зони" на Донбасі у разі повного розведення сил (карта)

Найбільше місто котрольованого Україною Донбасу знов згадує жахливі обстріли російськими "Градами" у січні 2015-го.

За умови повного припинення вогню на Донбасі українські військові можуть розвести сили і засоби в 35 населених пунктах, що істотно збільшить "сіру зону", передають Патріоти України.

Відзначається, що в команді президента Володимира Зеленського вже не раз говорили про можливе відведення військ по всій лінії розмежування.

У зв'язку з цим президент ГО "Вільна Доля" Андрій Білоног опублікував у Facebook можливу карту "сірої зони" (щоб подивитися, доскрольте новину до кінця).

На схемі видно, що на Луганщині з-під контролю ЗСУ вийдуть такі населені пункти: Сизе, Болотенне, Піщане, Щастя, Старий Айдар, Передільське, Геївка, Лобачеве, Лопаскине, Слов'яносербськ, Трьохізбєнка, Кряківка, Кримське, Оріхове-Донецьке, Новотошківське, Оріхове і Катеринівка.

Частково демілітаризованими стануть (лінія відведення пройде прямо по них) Валуйське, Станиця Луганська, Золоте і Попасна.

На Світлодарській дузі в неконтрольованій "сірій зоні" виявиться Новолуганське, а Світлодарськ, Луганське та Троїцьке перетворяться на прифронтові.

На Горлівському периметрі українським бійцям доведеться залишити Гладосове, Травневе і Торецьк, а Зайцеве залишиться на лінії відводу.

Поблизу Донецька ЗСУ підуть з Опитного, Пісок і Невельського, а Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка та Мар'їнка опиняться на лінії відведення.

На Докучаєвському напрямку українська армія піде з Новогригорівки, Гранітного, Петровського та Богданівки. Новогнатівка, Миколаївка і Старогнатівка виявляться на лінії відводу.

У Приазов'ї українські військові залишать Чермалик, Павлопіль, Харчовик, Гнутове, Водяне, Широкине і Бердянське. Талаківка і Лебединське ж з повністю контрольованих перетворяться на прифронтові. Лінія фронту переміститься на два кілометри ближче до Маріуполя.


Джерело: Depo.ua

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...