Нові провокації підручних Лукашенка: Що відбувається зараз на білоруському кордоні

Режим Лукашенка продовжує провокації на кордоні із Польщею. Сьогодні стало відомо про конфлікт, що назріває між мігрантами з Курдистану і лукашенківськими силовиками. Під час відеотрансляції з табору мігрантів курди закликали всіх чоловіків згуртуватися перед «загрозою мафії Лукашенка», передають Патріоти України.

Міністерство оборони Польщі повідомило про підготовку нових провокацій з боку білоруських силовиків: військові з білоруського боку для чогось ганяли всю ніч жінок та дітей уздовж прикордонних загороджень.
Сайт Charter97.org зібрав головні новини про те, що відбувається на кордоні Білорусі та Польщі.
17:39 Мігранти використовують дітей для привернення уваги ЗМІ.

15.56 Міноборони Польщі заявило, що мігранти будуватимуть на кордоні великий табір. Для цього білоруські спецслужби підвозять їм на вантажівках потрібні матеріали.

14.47 Після невдалого прориву кордону мігранти пішли вздовж «огорожі» білоруською територією.
Сьогодні польське Міноборони повідомляло про спробу прориву великої групи іноземців через прикордонний перехід у Кузниці. Мігранти пройшли білоруську частину кордону, але потрапити на територію Польщі їм завадили армія, прикордонна служба та поліція. Тоді частина мігрантів пішла вздовж паркану.

13:51 У таборі біля польського кордону з'явилися мігранти з Малі (Африка).

Вони розповідають, що хочуть потрапити до Франції, а самі прибули із Москви.
Білоруської візи, за їхніми словами, вони не мають, а до табору вони прибули, бо так потрапити до Франції дешевше.

13:32 Нова провокація сталася в таборі мігрантів на кордоні з Польщею.

Лукашисти підвезли мігрантам зруби дерев, якими атакують польських військових. Ситуація на кордоні загострюється.

12:47 Сьогодні вночі польських прикордонників намагалися засліпити лазером силовики з білоруської сторони кордону. Про це повідомляє польська прикордонна служба.

12:29 Велика група мігрантів прорвалася через білоруський кордон на прикордонному пункті пропуску «Кузня». Як повідомляє Міноборони Польщі, зараз люди рухаються вздовж польської огорожі.
«Мігранти перетнули прикордонний перехід у кузні з боку Білорусі. Вони були затримані польськими військовими, прикордонниками та поліцією. Група розпочала марш уздовж паркану», — передає Міноборони Польщі.

12.16 До кордону під контролем білоруських силовиків йде нова велика група мігрантів.

Точної інформації, куди вони прямують, поки що немає. Ймовірно, це ті люди, які вчора вночі прибули до автозаправки, і провели там ніч.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...