Нові санкції не за горами? В Євросоюзі жорстко відреагували на гучний закон Путіна по Донбасу

В Європейському союзі назвали указ президента Росії Володимира Путіна про роздачу паспортів жителям окупованих територій України в Донецькій і Луганській областях черговим посяганням Росії на суверенітет іншої країни. Про це стало відомо з оприлюдненої 25 квітня заяви представників ЄС, повідомляють Патріоти України.

"Терміни прийняття такого рішення відразу після президентських виборів в Україні, які продемонстрували сильну прихильність України демократії і верховенству права, свідчать про намір Росії ще більше дестабілізувати Україну і загострити конфлікт", - наголошується в документі.

Європейські дипломати в черговий раз закликали Росію утриматися від дій, що суперечать Мінським угодами. Видача російських паспортів окремо була названа дією, що перешкоджає реінтеграції окупованих територій України.

Офіційний Брюссель закликає сторони повністю виконати свої зобов'язання в рамках Мінських угод. "Європейський Союз залишається твердим у підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України", - заявили в ЄС.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...