Нові "Шахеди" економкласу: Світан пояснив, навіщо Росії дрони з фанери та пластику

Росія почала виготовляти нові, супердешеві дрони з для масованих атак по території України. Знайдені уламки свідчать, що для їх виробництва використовуються найпростіші матеріали, зокрема фанера, пінопласт та пластик, що дозволяє швидко налагодити масове виробництво. Про те, навіщо Росія використовує у війні ці дешеві "іграшки", розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан у коментарі "24 каналу", передають Патріоти України.

За словами експерта, це правильний хід з огляду на військову логіку. Росіяни, ймовірно, намагаються вичерпати оборонні спроможності України шляхом одночасного запуску великої кількості повітряних цілей.

Роман Світан зазначив, що ці дешеві дрони є хибними цілями, головне завдання яких ввести українську систему ППО в оману. При цьому цілі-"обманки" навіть не несуть заряду вибухівки. "Вони зробили дешевшим виробництво не ударних дронів, а безпілотників, які мають стати хибними цілями, щоб наші системи ППО витрачали свої ресурси на їхнє знешкодження", – пояснив експерт. На думку Романа Світана, така стратегія окупантів може ускладнювати роботу ППО, але Сили оборони неодмінно знайдуть ефективну тактику боротьби проти нових російських дронів.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...