"Новічок" зробив свою справу? Військово-політичний експерт спрогнозував, як зникнення з політичної арени Кадирова вплине на ситуацію в РФ та війні проти України

Кома глави Чечні Рамзана Кадирова та його зникнення з політичної арени в Росії не вплине на перебіг бойових дій в Україні. Водночас в Росії це може похитнути внутрішньополітичну стабільність. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час телемарафону.

"Якщо вони ("кадировці" – ред.) підуть, на жаль, ми не так сильно це відчуємо, тому що їх знайдуть ким замінити", – пояснив Мусієнко.

Щодо подій у Чечні після Кадирова, то там розпочнеться розподіл влади і можуть сколихнутися серйозні внутрішньополітичні дестабілізаційні процеси і рухи в Росії.

"Колись взагалі його називали ледь не наступником Путіна. Це було перебільшенням ще тоді, на мій погляд, але зараз це вже так само очевидно. Тому я думаю, що найцікавіше буде спостерігати за процесами там всередині", – додав експерт.

Деякі політичні експерти ще до загадкової хвороби кривавого диктатора Чечні припускали, що Кадиров зникне, як Пригожин. Очільник Чечні має підготовлену приватну армію і серйозний вплив в обхід усіх силових структур.

Російський журналіст-розслідувач Олександр Невзоров у своєму відеоблозі зазначив, що симптоми хвороби лідера Чечні Рамзана Кадирова нагадують ті, які були у Навального та сім'ї Скрипалів. В обох випадках проти жертв режиму Путіна застосували препарат "Новичок". Про це заявив .

"Навіть улюбленці стають згодом носіями абсолютно зайвих секретів. Путін як справжній "північний кореєць" завжди без вагань зжере найвірнішого собаку... З кадировською хворобою все дуже туманно", – зауважив Невзоров.

Публіцист відзначив, що вся диктатура Кадирова вибудувана на культі особистості, і швидко створити "нову настільки ж сильну диктатуру, яка декларує свою вірність Путіну буде не так просто".

"Що б насправді не сталося з Кадировим, репутація Путіна не дозволяє не запідозрити його... У будь-якому випадку осад навіть у вірних "кадировців" залишиться", – вважає російський опозиціонер.



Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...