Нового канцлера перевіряють на сумління: Посол України в Німеччині вимагає від Берліна надати Україні зброю для оборони

Фото: посол України у ФРН Андрій Мельник (germany mfa)

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що Берлін повинен продати Києву оборонне озброєння. За його словами, Німеччина несе моральну відповідальність за майбутнє України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Spiegel.

За його словами, Німеччина "несе за Україну таку ж історичну відповідальність, як і за Ізраїль".

"Ми закликаємо уряд Німеччини відмовитися від існуючої позиції, яка з точки зору моралі абсолютно зайва, і терміново забезпечити Україну необхідним оборонним озброєнням. У нас є право на самооборону", - сказав він.

Посол вважає, що небажання Берліна надавати зброю Києву може негативно відбитися на стані відносин України та Німеччини.

Раніше повідомлялося, що позиція нового уряду Німеччини щодо постачання зброї Україні не змінилася.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков висловив сподівання, що новий уряд Німеччини змінить свою позицію щодо постачання озброєнь.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...