Новопризначений міністр культури Олександр Ткаченко за класичною схемою рейдерів захоплює Одеську кіностудію, - нардеп від "ЄС"

І цікавить нового міністра зовсім не кіно, а мова йде про те, що Одеська кіностудія – це 5 гектарів землі на Французькому бульварі.

Олександр Ткаченко. Фото: Рубрика.

Новопризначений міністр культури Олександр Ткаченко за класичною схемою рейдерів захоплює Одеську кіностудію. Про це в ефірі "Прямого" сказав народний депутат "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

"В жодній європейській країні ніколи Ткаченко не міг би бути навіть розглянутий на посаду міністра культури. До речі, прослідкувати за цим мав комітет з гуманітарної політики, який очолював Ткаченко до вчорашнього дня. Тобто це повний абсурд. Значить, комітет з гуманітарної політики, який очолював Ткаченко, вирішив, що не є конфліктом інтересів те, що компанія, власником якої є Ткаченко, судиться за 12% акцій Одеської кіностудії з Міністерством культури, яке тепер очолив Ткаченко", - заявив Гончаренко.

"Причому мова йде не про те, що вони хочуть купити ці 12%. Ні. Там класична рейдерська схема – просто переоформити з держави на себе, на цю компанію. Сьогодні ця компанія володіє 50% мінус одна акція, а держава – 50% плюс одна акція. Держава в особі Міністерства культури, яке тепер очолює Ткаченко і яке зараз має подавати апеляцію, щоб забрати назад ці 12% акцій. Це прямісінький конфлікт інтересів.А чому навколо Одеської кіностудії? Що, кіно хочуть там знімати? Вже більше десяти років вже приватна компанія має половину. За цей час зняли два кіно, більше ніж за 10 років. Тобто мова не про кіно, а мова йде про те, що Одеська кіностудія – це 5 гектарів землі на Французькому бульварі. Найкраща, найдорожча земля в місті Одеса біля моря", - сказав Гончаренко.

Джерело: Прямий

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...