Новий конкурент Трампа в Республіканській партії за Білий дім закликав Дональда Фредовича зняти свою кандидатуру через ганебну справу

Колишній губернатор штату Арканзас Аса Гатчінсон у неділю оголосив про висунення своєї кандидатури на посаду президента США в 2024 році від Республіканської партії, водночас закликавши Дональда Трампа відмовитись від президентських амбіцій через висунення обвинувачень.

.

"Я ухвалив рішення, і моє рішення полягає в тому, що я буду балотуватися в президенти Сполучених Штатів", – заявив Гатчінсон в етері телеканалу AABC, уточнивши, що офіційно оголосить про участь у виборах пізніше цього місяця.

Причиною такого кроку політик назвав те, що під час подорожей Сполученими Штатами почув від людей їхнє бачення, якою має бути влада в країні.

"Я переконаний, що люди прагнуть лідерів, які апелюють до найкращого, що є в Америці, а не просто звертаються до наших найгірших інстинктів", – додав політик.

72-річний Аса Гатчінсон у минулому був членом Палати представників США від республіканців, а з 2015 по початок 2023 року – був губернатором Арканзасу. Він раніше критикував Трампа та його політику.

Нині Гатчінсон закликав лідера республіканців зняти кандидатуру на виборах після того, як йому висунули звинувачення у зв’язку з виплатою колишній порноакторці, що може бути порушенням виборчого законодавства штату Нью-Йорк.

"Насамперед я маю на увазі, що посада важливіша за будь-яку окрему людину. І тому заради посади президента, я вважаю, це – занадто багато шоу і відволікання уваги, і він повинен мати можливість зосередитися на належній правовій процедурі, а також на презумпції невинуватості", – пояснив політик.

Гатчінсон став одним із небагатьох республіканців, які не підтримали Трампа після оголошення, що йому висунуть кримінальне обвинувачення

Долаючи "червоні лінії" Кремля: Британські ЗМІ уточнили строки передачі Україні першої партії винищувачів F-16

субота, 11 травень 2024, 7:15

Перші західні винищувачі F-16 прибудуть в Україну протягом кількох найнижчих тижнів. Про це в п'ятницю, 10 травня, повідомляє британська газета The Standard з посиланням на високопоставлене військове джерела. . ЗМІ стверджує, що винищувачі будуть пере...

"У нас підвищений тиск і прискорене серцебиття": Путін навчив Німеччину боятися, - німецький журналіст

субота, 11 травень 2024, 6:26

Володимир Путін з його постійними ядерними погрозами став для Німеччини "майстром страху", якому регулярно вдається лякати німецьке суспільство. Таку думку висловив колумніст німецького видання BILD Франц-Йозеф Вагнер. "Він знову домігся цього. У нас п...