Новий наступ РФ вже почався: Військовий експерт пояснив, коли буде його кульмінація і спад

Новий наступ військ Росії вже триває, і він поступово тільки наростає. Його кульмінація, швидше за все, буде у березні. Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в інтерв'ю "Обозревателю", передають Патріоти України.

"Сьогодні ми вже спостерігаємо нові напрямки наступу – вздовж річки Оскіл від російського кордону до Куп'янська. Ще тижнів зо два наступ наростатиме, а його кульмінація, думаю, буде до березня. Це максимум, який вони зможуть показати сьогодні", - висловив думку Жданов.

Жданов нагадав, що диктатор РФ Володимир Путін поставив завдання окупантам досягти результатів до 21-22 лютого, щоб відзвітувати про успіхи на фронті федеральним зборам. Тож, як вважає експерт, до цього терміну окупанти нарощуватимуть зусилля, на плато вийдуть 23-24 лютого і до березня будуть на максимумі можливостей.

"Далі піде спад, але не раніше ніж другого тижня березня. А потім усе залежатиме від нас – наскільки ефективно ми завдаватимемо ворогові уражень. Але нарощувати сили йому вже нема чим", - пояснив Жданов. За його словами, окупанти наразі перекидають додаткові сили на Вугледарський та Бахмутський напрямки.

"Наступ триває, і він тільки наростає. Я вважаю, що він перебуває у своїй першій стадії. Він нарощуватиметься кількістю військ, введених у бій, нарощуватимуться зусилля. Там, де ворог отримує серйозну відсіч, він проводить перегрупування та перекидає туди резерви для посилення тиску на нашу оборону, як це відбувається у Вугледарі та в Бахмуті", - сказав експерт.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...