Новий пакет допомоги вже підписано: США нададуть Україні ще 5 додаткових HIMARS і дрони Phoenix Ghost

Новий пакет допомоги президент Сполучених Штатів підписав сьогодні, 22 липня. Про це повідомляє низка американських видань, посилаючись на слова координатора Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джона Кірбі під час закритого брифінгу для ЗМІ, передають Патріоти України.

Те, що США нададуть Україні додаткову військову допомогу підтвердив і очільник МЗС Дмитро Кулеба. "Провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо практичного посилення України в протистоянні російській агресії та терору. Гарні новини: до України прямує додаткова військова допомога США та партнерів. Ми приділили окрему увагу підтримці економіки України", – написав він у твітері.

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні

Повідомляється, що новий пакет допомоги для України містить у собі ще 5 HIMARS. Окрім HIMARS, пакет включає:

  • 36 000 боєприпасів,
  • протитанкову зброю,
  • 580 дронів Phoenix Ghost.

Крім цього, нині на сайті Білого дому оприлюднили наказ Байдена про виділення військової допомоги Україні на суму до 175 мільйонів доларів. Допомога містить у собі як зброю, так і військову освіту та навчання українських військових. Поки що офіційних повідомлень про 270 мільйонів доларів для України та 5 HIMARS на сайті Білого дому немає.

Проте журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш пояснив, що поки що на сайті оприлюднена лише частина допомоги. В цілому сума додаткової допомоги становить 270 мільйонів доларів, просто Білий дім застосовує різні програми для пакетів.

Але варто зауважити, що Остап Яриш повідомляє лише про 4 додаткових HIMARS. Тим часом інші американські видання пишуть про 5. Тож залишається очікувати офіційної заяви від Білого дому.

США думає, чи не надати Україні винищувачі

Джон Кірбі також повідомив, що Міністерство оборони США проводить "деякі попередні дослідження" щодо потенційного постачання винищувачів Україні. Але він зауважив, що "це станеться не скоро".

Загалом під час брифінгу представник Білого дому розповів, що загальний обсяг військової допомоги Україні з боку США становить 8,2 мільярда доларів. Кірбі уточнив, що тепер Україна матиме 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS: 16 від США і ще 4 від інших країн-партнерів.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...