Новий пакет військової допомоги для Ізраїлю та України значно перевищить $2 млрд, - Білий дім

Новий пакет військової допомоги Ізраїлю та Україні від Сполучених Штатів перевищить за своєю вартістю $2 млрд. До нього буде включено кошти для оборони державних кордонів як від ультраісламістських угруповань ХАМАС, так і від регулярної армії РФ. Про це розповів радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван в ефірі телеканалу CBS, передають Патріоти України.

При цьому він зазначив, що ухвалення таких пакетів військової допомоги багато в чому залежить від рішення Конгресу. "Президент Джо Байден наступного тижня має вести інтенсивні переговори з Конгресом США", - зауважив він.

Американський чиновник зауважив, що ухвалення законів у Конгресі США залишається заблокованим через кризу з обранням спікера Палати представників після відставки Кевіна Маккарті. 3 жовтня за його звільнення проголосували 216 конгресменів, а проти виступили 210. Серед тих, хто виступив за, були його однопартійці: Енді Біггс, Кен Бак, Тім Берчетт, Елі Крейн, Метт Гетц, Боб Гуд, Ненсі Мейс і Метт Розендейл.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...