Новий "подих" скандалу: НАБУ оголосило в розшук сина Гладковського, слідчі зробили гучну заяву

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук одного з восьми фігурантів справи "Оптимумспецдеталь". Йдеться про сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - Ігоря. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

Гладковського-молодшого оголосили в розшук 21 квітня відповідно до рішення детектива НАБУ. До цього він тричі не з'явився в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для отримання обвинувального акту - 16, 20 і 21 квітня.

"Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого в корупційній схемі завершено, ховається від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності", - пояснили таке рішення в НАБУ.

За даними слідства, підозрюваний у 2015-2017 роках реалізував схему з постачання контрабандних товарів підприємствам "Укроборонпрому" з використанням ТОВ "Оптимумспецдеталь" та інших компаній. За цією схемою Ігорю Гладковському нібито перераховували 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку - 950 тисяч гривень.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...