Новий порядок ще не діє, старий - вже ні: Через саботаж Міноборони заблоковані всі закупівлі для частин ЗСУ, - ЗМІ

У Тарана з незрозумілих причин не змогли погодити три документи, щоб перевести постачання ЗСУ за новими вимогами уряду. Чи йдеться про грандіозну некомпетентність найвищих чиннів Міноборони, чи про свідомий саботаж, мають розбиратись компетентні органи

Чи відповість міністр Таран посадою за підрив матеріального забезпечення ЗСУ під час військових дій?Військовий кур’єр України з посиланням на лист командувача Сил логістики ЗСУ генерал-лейтенанта Олега Вишневського від 4 червня 2021 року повідомляє, що через зміни у законодавстві щодо оборонних закупівель заблоковані всі закупівлі військових частин ЗС України на суму понад 200 тисяч гривень, зазначають Патріоти України.

У листі йдеться, що, через ухвалений закон «Про оборонні закупівлі» та урядову постанову №363 від 3 березня 2021 року, військові частини не мають право укладати контракти на товари оборонного призначення, навіть за процедурами закупівлі, визначеними Законом України «Про публічні закупівлі».

«Очільники Міністерства оборони тривіально не змогли погодити три пов’язаних документи, які впорядковують процедури закупівлі оборонної продукції в ЗСУ. Тобто на словах військовим частинам надали можливість проводити закупівлі самостійно, без втручання посередників усіх калібрів, а в реалі таких прав їм не надали. Але централізоване фінансування таких закупівель шустро порізали!», – йдеться у повідомленні.

Лист командувача Сил логістики ЗСУ генерал-лейтенанта Олега Вишневського від 4 червня 2021 року. Джерело: Військовий кур’єр України

Видання повідомляє, що в результаті цих непрофесійних дій чиновників, генерал Вишнівській змушений зупинити всі закупівлі на суму більш ніж 200 000 гривень, у тому числі й постачання товарів по вже укладених контрактах, що були укладені після 21.04.2021 (дня введення в дію постанови КМУ №363).

Варто зазначити, Сили Логістики – це формування у складі Збройних сил України для технічного та тилового забезпечення, шляхом зберігання, підготовки (ремонту) і транспортування всієї номенклатури озброєння, боєприпасів, військової техніки, продовольства, та іншого.

Код 2260 „Видатки та заходи спеціального призначення”. До цієї категорії належать придбання, утримання, ремонт та утилізація виробів військового призначення, військової техніки, військове будівництво (крім житла для військовослужбовців, гуртожитків, казарм, будівництва об‘єктів соціально-культурного та побутового призначення).

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...