Новий поштовх до війни на Аравійському півострові: Армія Саудівської Аравії приведена в стан підвищеної готовності

Військові Саудівської Аравії

Збройні сили Саудівської Аравії привели у стан підвищеної бойової готовності після зіткнень із воєнізованим угрупуванням із Ємену "Ансар Аллах" (хусіти). Про це у понеділок, 30 жовтня, повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що минулого тижня в бою з хуситами в південно-західній провінції Джазан на кордоні з Єменом загинули четверо саудівських солдатів.

Зіткнення відбулися після запуску хуситами крилатих ракет і безпілотників по Ізраїлю 19 жовтня, які, як пише видання з посиланням на Пентагон, були перехоплені американським есмінцем у Червоному морі, а також засобами ППО Саудівської Аравії.

Військовослужбовці Саудівської Аравії загинули вперше з минулого квітня, коли Ер-Ріяд уклав попереднє перемир'я з хуситами. До ескалації сторони були близькими до укладення угоди, незважаючи на загибель у вересні чотирьох бахрейнських службовців, які служили в саудівській коаліції.

Відзначається, що протоколи, пов'язані з підвищеним станом готовності, були активовані у всіх видах збройних сил Саудівської Аравії.

Крім того, офіційні особи Саудівської Аравії попередили США про те, що наземна операція Ізраїлю в Секторі Гази може стати катастрофою для Близького Сходу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...