Новий поворот: Прокурор МКС вимагає видати ордери на арешт Нетаньягу та лідерів ХАМАС


Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан запросив ордери на арешт премʼєра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, а також трьох лідерів палестинського руху ХАМАС. Такий документ вже опублікований на сайті МКС. Їх звинувачують у воєнних злочинах і злочинах проти людства, пише CNN.

"Ордери на арешт ізраїльських політиків - це перший випадок, коли МКС обрав своєю мішенню вищого керівника близького союзника США. Це рішення ставить Нетаньяху в один ряд з президентом Росії Володимиром Путіним, на арешт якого МКС видав ордер у зв'язку з війною Москви проти України", - пояснюють у матеріалі.

Тепер колегія судді Міжнародного кримінального суду розгляне заяву Хана про видачу ордерів на арешт. За словами головного прокурора, звинувачення проти Сінвара, Ханії та аль-Масрі (лідерів ХАМАС) включають "винищення, вбивства, захоплення заручників, зґвалтування та сексуальне насильство під час утримання під вартою".

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...