Новий прем'єр-міністр Британії підтвердив дозвіл Україні бити ракетами по території РФ

Україна може використати ракети Storm Shadow для ураження військових цілей на території Росії. Про це заявив в коментарі журналістам прем'єр Британії Кір Стармер під час своєї поїздки на саміт НАТО у Вашингтоні і тим самим він підтвердив, що продовжить політику попереднього уряду, повідомляє Bloomberg.

За його словами, Київ сам має вирішувати, як використовувати ракети Storm Shadow, передані Великою Британією.

Ракети "очевидно повинні використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права, як і слід чекати", додав прем'єр, заявивши, що, на його думку, Storm Shadows слід використовувати "в оборонних цілях".

"Але Україна має вирішити, як їх використати для цих оборонних цілей", - пояснив свою думку голова британського уряду.

Ці зауваження стали першим випадком, коли Стармер підтвердив прихильність нового уряду до попередньої політики уряду. Зокрема, вони перегукуються зі словами, використаними урядом його попередника Ріші Сунака, який ніколи прямо не заявляв, що дозволив Україні використовувати Storm Shadows для ударів по території Росії, але дав зрозуміти, що це так, заявивши, що Київ сам вирішує, як їх застосовувати.

Стармер також прокоментував удар Росії по дитячій лікарні Охматдит у Києві. За його словами, це був "абсолютно шокуючий, жахливий напад, який став "дуже важливим, хоч і трагічним тлом для цього саміту".

"Моє послання президенту Путіну таке: цей саміт НАТО слід розглядати як ясну та єдину рішучість союзників щодо НАТО та інших країн, які перебувають там водночас, підтримати Україну та протистояти російській агресії", - резюмував британський прем'єр.


Storm Shadows - це крилаті ракети з точним наведенням та дальністю ураження понад 250 кілометрів.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...