Новий президентський рейтинг: Соціологи розповіли, кого підтримують українці

Якби вибори президента України відбувалися у середині травня 2021 року, найбільшу підтримку отримав Володимир Зеленський - 31,0% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором. Наприкінці квітня за нього планували голосувати 28,3% респондентів. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова та фонду "Демократичні ініціативи", передають Патріоти України.

Мають намір проголосувати за Петра Порошенка і 18,6% опитаних (місяцем тому -18,1%). Третє і четверте місця посідають Юрій Бойко та Юлія Тимошенко (різниця між ними менше похибки дослідження). За першого готові проголосувати 12,7% тих, хто визначився і прийде голосувати (у квітні - 14,5%), а за Тимошенко - 11,7% (у квітні - 10,5%). Інші кандидати мають меншу підтримку.

В умовному другому турі виборів, чинний президент Володимир Зеленський переміг би Петра Порошенка чи Юрія Бойка. У парі Зеленський/Порошенко розподіл голосів становив би 60/40%. У парі Зеленський/Бойко, така перевага була би ще відчутніша і становила би 74/26%.

Дослідження проведено Центром Разумкова спільно та фондом "Демократичні ініціативи" з 14 по 19 травня 2021 року серед 2020 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Нагадаємо, за даними опитування КМІС, якби вибори президента України проходили на початку червня 2021 року, то Володимир Зеленський отримав би 30,6% голосів.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...