Новий привід для скандалу? Журналісти з’ясували, на що "Охматдит" планує витратити ще 14 млн грн

Дитяча лікарня "Охматдит" оголосила тендери на інженерно-консультаційні послуги та технічний нагляд за виконанням ремонту фасаду та внутрішнього опорядження будівлі, пошкодженої від ракетного обстрілу по вул. В. Чорновола, 28/1. Про це пишуть "Наші гроші", передають Патріоти України.

Договір на інженерно-консультаційні послуги планують укласти з ТОВ "Васеньов Інжиніринг" на 9,35 млн грн, а технічний нагляд буде здійснювати ТОВ "Ік-Проєкт" за 5,22 млн грн. Про це повідомляється у системі "Прозорро"

Столична компанія "Васеньов Інжиніринг" зареєстрована у квітні 2023 року в житловому будинку та належить Олегу Васеньову. Раніше цього року фірма натендерила 4,40 млн грн, найбільше в нинішнього замовника. Зараз "Охматдит" планує у складі інженерно-консультаційних послуг замовити Васеньову "консультації з питань залучення підрядних організацій".

Олег Васеньов – це той самий експерт, якому "Охматдит" одразу замовив технічне обстеження постраждалого корпусу. Також Васеньов склав дефектний акт з обсягами необхідних робіт, у якому відразу було вказано завищені обсяги для конкурсу благодійного фонду "Охматдиту". Бо в конкурсі вимагалось замінити всю фасадну облицьовку, тоді як уламки ракети зруйнували далеко не всі декоративні плити ззовні

Також фірма "Ріола-модуль", яка будувала цей корпус, повідомила, що після атаки вже встигла за свій рахунок відремонтувати операційні, і на них не треба було закладати ремонтні обсяги будматеріалів. "Ріола" пропонувала виконати роботи за 179 млн грн, однак її пропозицію замовник проігнорував, та обрав переможцем запорізьку фірму "Буд-технолоджі" з дорожчою пропозицією за 307 млн грн.

Після того скандалу приватний конкурс благодійного фонду "Охматдит" вирішили скасувати, гроші благодійників перерахувати у держбюджет і відповідно оголосити новий тендер у системі "Прозорро".

Якби приватний конкурс завершився підписанням угоди з "Буд-технолоджі", то послуги Васеньова як інженера-консультанта на 9,4 млн грн коштували б близько 4% від ціни будівельного контракту 368 млн грн (307 млн плюс ПДВ).

Що ще замовляють Васеньову за 9 млн грн

Технічний нагляд у виконанні "Ік-Проєкт" передбачатиме, зокрема, проведення перевірок відповідності обсягів та якості виконаних будівельних робіт проектно-кошторисній документації; ведення обліку обсягів прийнятих і оплачених будівельних робіт, а також робіт, виконаних з недоліками; перевірка візування та подання замовнику актів приймання виконаних будівельних робіт на об’єкті, які підписані, завірені та надані підрядником.

На обох тендерах замовлення забрали без конкуренції. Київською "Ік-Проєкт" керують Ольга Крижня та Людмила Пархоменко, а належить вона Юлії Крат з Харкова. Вона також володіє Консорціумом "Україна – андасат – Ізраїль", який створений в липні 2023 року. Учасником з боку України є "Ік-Проєкт", а з боку Ізраїлю дві компанії: "Клік Нікайон ВеТіпауль БеАцафот" (англійською "Click Cleaning and Flood Treatment Ltd.") і "Ахзака ВеНігуль Мевнім Давид Міллер" (англійською "Buildings and Building Management David and Miller Ltd."). Консорціум відомий тим, що здійснюватиме технічний нагляд за капітальним ремонтом шляхопроводу на автомобільній дорозі Т-10-19 у Київській області, який виконує турецька компанія за 444,24 млн грн. З 2016 року "Ік-Проєкт" натендерив 43,36 млн грн, найбільше в департаменті інфраструктури Херсонської ОДА.

З'явилися детальні зображення одного зі знищених на літовищі Морозовська Су-34

середа, 7 серпень 2024, 8:59

За уточненими даними та повітряна атака, що знищила один з найбільших складів КАБів та ФАБів Росії на цьому аеродромі Ростовської області, рознесла вщент два Су-34 і важко пошкодила ще два. У соцмережі з’явилися кадри зі знищеним російським винищувачем...

Друг України в протистоянні російській агресії з особливими зв'язками у Чернігові: Хто такий Тім Волз, котрого Камала Харріс обрала собі у віце-президенти

середа, 7 серпень 2024, 8:50

Камала Харріс обрала Тіма Волза, губернатора штату Міннесота, як свого напарника на президентських виборах у США, який у разі її перемоги обійме посаду віце-президента. Президентська гонка в США поступово виходить на фінішну пряму. Останнє опитування, ...