Новий рівень популізму в пошуках "країни дурнів": Власник відомої фінансової піраміди створив політичну партію

В Україні творець проєкту B2B Jewelry, який в ЗМІ називають "фінансовою пірамідою", Микола Гонта зареєстрував власну політичну партію, зазначають Патріоти України.

Про це заявили на офіційній сторінці проєкту в Facebook. "13 квітня була зареєстрована партія "Живіть в достатку" з головою правління Миколою Петровичем Гонтою. Інформацію про неї ви можете подивитися на відкритому ресурсі Open data Bot", – йдеться в повідомленні.

Згідно з даними Youcontrol, політична партія "Живіть в достатку" була зареєстрована майже п'ять років тому. Тоді ж її очолив Гонта.

В Україні "фінансова піраміда" B2B Jewelry заявила про створення власної партії

Поділитися
зображенням

youcontrol.com.ua

Відзначимо, B2B Jewelry позиціонує себе як проєкт, який дозволить розбагатіти на дорогоцінних металах. Вони продають ювелірні вироби, а також сертифікати, які нібито дозволять в рази примножити вкладені суми.

OBOZREVATEL вдалося знайти матеріали справи проти організації (№716 / 47026/19). З них стало відомо, куди насправді виводять зібрані гроші. Вони надходять на рахунки благодійного фонду родички бізнесмена – Олени Гонти.

Коли українці купують сертифікати онлайн, їм пропонують провести платіж у вигляді благодійного внеску до фонду "Зимородок". Тобто фактично жодних зобов'язань повернути гроші немає. Люди отримують звичайні папірці-сертифікати.

А потім з "Зимородка" кошти переводили далі – на рахунки фізичних осіб і підприємств. Теж в якості благодійної допомоги. Податки не сплачуються, гроші відразу ж виводяться.

"Грошові кошти переважно перераховуються на користь низки фізичних осіб, в тому числі фізичних осіб-підприємців, у вигляді благодійної/фінансової допомоги на розвиток бізнесу, в тому числі ювелірного, і на інші власні рахунки", – йдеться в матеріалах справи.

Як повідомляв OBOZREVATEL, реальний заробіток B2B – сертифікати на звичайній картонці, команди, які цілими днями шукають нових учасників.

Журналісти провели розслідування, в якому з'ясували, що проєкт B2B Jewelry є "фінансовою пірамідою", з якої гроші вивозяться в мішках з-під сміття.

В кінці березня інвестори схеми B2B Jewelry перестали отримувати виплати через спалах коронавірусу і оголошеного в Україні карантину.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...