"Новий технологічний прорив": Ізраїль успішно провів перше випробування повітряного лазера-перехоплювача (відео)

Управління оборонних досліджень і розробок Міністерства оборони Ізраїлю спільно з Elbit Systems і ВПС Ізраїлю провело успішні випробування з перехоплення БПЛА за допомогою бортової системи потужної лазерної зброї (HPL-WS). Перехоплення БПЛА здійснювалося на різних відстанях і висотах польоту, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц: «Я хотів би привітати Управління оборонних досліджень і розробок, Elbit Systems і наші ВПС з новим технологічним проривом. Ви наблизили нас до ще однієї важливої вісі в розвитку багаторівневої системи захисту ізраїльського неба, важливої як з точки зору рентабельності, так і з точки зору нашої обороноздатності. Ця лазерна система додасть новий рівень захисту на великих відстанях від різних загроз, забезпечуючи безпеку країни при зниженні вартості перехоплення. Я впевнений, що оборонна промисловість Ізраїлю досягне успіху в цій важливій програмі розвитку, і я разом з усім оборонним відомством докладу всіх зусиль для її успіху».
Серія випробувань проводилася під керівництвом Управління досліджень і розробок Міністерства оборони Ізраїлю. Лазерна система поразки була встановлена на літак і випробувана в декількох сценаріях, в ході яких вона успішно перехопила і знищила всі цілі БПЛА. Така здатність перехоплення повітряних цілей є новаторською і відкриває стратегічні перспективи і нові можливості протиповітряної оборони Держави Ізраїль. Випробування проходили на полігоні в центрі Ізраїлю у співпраці з ВПС Ізраїлю і підрозділом «Яната».
Ізраїль є однією з перших країн у світі, які створили і продемонстрували діючу бортову систему лазера великої потужності. Дана серія випробувань є першим етапом багаторічної програми, що проводиться Управлінням досліджень і розробок Міністерства оборони і Elbit Systems по створенню лазерної системи для захисту від різних загроз дальнього радіусу дії.
Лазерний метод повітряного перехоплення має багато переваг, включаючи низьку вартість, здатність ефективно вражати дальні цілі на великих висотах незалежно від погодних умов і захищати великі території. Авіаційна потужна лазерна система доповнить ізраїльську багаторівневу систему протиракетної оборони, яка сьогодні включає в себе системи «Залізний купол», «Праща Давида» і «Хец».
Керівник відділу досліджень і розробок в міністерстві оборони Ізраїлю бригадний генерал Янів Ротем: «В ході випробувань ми успішно перехопили в повітрі кілька БПЛА на відстані більше кілометра. Це революційне технологічне досягнення, яке має вирішальне значення для подальшого розвитку цього проекту».
Генеральний директор відділу інтегрованих систем розвідки і виявлення цілей (ISTAR) Elbit Systems Орен Сабаго: «Ми пишаємося тим, що очолили розробку цього стратегічного проекту разом з Міністерством оборони і ВПС. Випробування пройшли успішно завдяки цілому ряду унікальних технологічних переваг. Ми вважаємо, що використання потужного лазера для недорогого перехоплення ракет і ворожих безпілотних літальних апаратів ближче до районів їх запуску і далеко від населених пунктів значно поліпшить обороноздатність нашої країни».

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...