Новий удар по Х**лу: Стало відомо про терміни введення США нових санкцій проти "Північного потоку-2"

Палата представників і сенат США готують нові санкції, крім діючих з грудня 2019 року, проти проекту газопроводу "Північний потік-2", які можуть бути введені вже в лютому-березні 2020 року. Про це повідомляє німецьке ділове видання Handelsblatt, передають Патріоти України.

Як повідомили виданню джерела серед дипломатів у Вашингтоні, об'єктом санкцій можуть стати європейські інвестори і потенційні покупці газу.

Цю інформацію підтвердив, зокрема, представник німецького концерну Uniper, який є партнером "Газпрому". "Ми знаємо, що американці сповнені рішучості запобігти реалізації "Північного потоку-2", - зауважив він.

Разом з тим, за його словами, Берлін продовжує боротися за те, щоб будівництво СП-2 "більше не затримувалося", тим більше, що до точки виходу труби на березі Німеччини залишилося 150 км.

Раніше, в грудні 2019 року, США ввели санкції проти компаній, які працюють на будівництві "Північного потоку-2". Після цього швейцарська компанія Allseas повідомила про призупинення робіт з укладання труб і будівництво газопроводу було затримано. З урахуванням відмови Allseas від завершення проекту термін введення в дію газопроводу переміститься на кінець 2020 року - початок 2021 року.

Оператором будівництва газопроводу є концерн Nord Stream 2 AG, засновником якого є "Газпром". Його партнерами є французька ENGIE, австрійська OMV, британсько-голландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall Dea.

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...