Новий ультиматум Путіна: В обмін на мир правитель РФ зажадав від України добровільно відмовитись від курсу до НАТО та визнати "референдум" у Криму

Російська Федерація вимагає, щоб Україна самостійно відмовилась від вступу до Північноатлантичного альянсу та офіційно визнала результати псевдореферендуму в Криму 2014 року. Про це під час брифінгу заявив президент Російської Федерації Володимир Путін, повідомляють російські ЗМІ, зазначають Патріоти України.

За його словами, Москва вимагає “демілітаризацію сьогоднішньої України”.

“Ці питання ми обговорювали в ході зустрічей з нашими європейськими партнерами і, власне кажучи, з нашими американськими партнерами ми теж говорили про це не один раз”, заявив лідер країни-агресора.

Він наголосив, що для мирного врегулювання ситуації Москва вимагає від України визнати псевдореферендум 2014 року, який відбувся у Криму.

“Природно, питання звучить, що ж з обох сторін або з боку Києва має статися, щоб ситуація, на нашу думку, вважалася врегульованою в довгостроковій європейській перспективі, і щоб ми могли жити спокійно … Ну я вам цю страшну розкрию – перше, що необхідно зробити всім, це визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі та в Криму”, – заявив Путін.

Президент РФ підкреслив, що він не розуміє, чим рішення за підсумками “референдуму” в Криму відрізняється від рішення влади Косово.

Крім того, вимагає, щоб Україна сама відмовилася від вступу до НАТО і реалізувала ідею нейтралітету.

Останньою вимогою лідер країни-агресора назвав демілітаризацію України.

“Найголовніший пункт – це демілітаризація сьогоднішньої України. Оскільки це єдиний контрольований фактор, за яким можна спостерігати і контролювати”, – заявив Путін.

Натомість розв’язання проблеми Донбасу у Кремлі назвали, вже неактуальним.

Під час пресконференції російський лідер також прокоментував, як далеко можуть зайти російські війська після того, як офіційно зайдуть на Донбас. За його словами, все буде залежати від конкретної ситуації.

“Я не сказав, що війська туди підуть після нашої з вами зустрічі тут. Друге, передбачати конкретну канву можливих дій взагалі неможливо. Це залежить від конкретної ситуації, яка складається на місці”, – заявив Путін.


"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...