"Новий вимір" війни в Україні": Шольц побачив почерк Путіна у підриві Каховської ГЕС

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував підрив дамби на Каховській ГЕС. За його словами, це "новий вимір" війни в Україні. Про це пише Bild, передають Патріоти України.

Звістка про знищення української дамби російськими окупаційними військами застала Шольца на форумі в Берліні. На думку канцлера, руйнування Каховської ГЕС "відповідає тому, як Путін веде цю війну". Він також заявив, що влада ФРН "спостерігає з турботою і занепокоєнням" за всім, що відбувається.

Вода швидко підтопила низку населених пунктів нижче за течією Дніпра і продовжує прибувати далі. Як повідомили в МВС України, зараз на правому березі Дніпра здійснюється евакуація населення з деяких районів Херсона, а також з цілого ряду селищ і сіл уздовж берега.

Як повідомили в "Укргідроенерго", відновити ГЕС у колишньому вигляді вже неможливо. Також там вважають, що Каховське водосховище "спрацює", тобто витече приблизно за чотири дні.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...