Новий закон про медіа впроваджує цензуру соцмереж і електронних ЗМІ: Медіаексперт б'є на сполох через насування диктатури "Слуги народу"

Журналісти роблять все можливе, щоб новий закон про медіа не був прийнятий, і тепер "слово - за українцями".
Тетяна Терехова. Фото: скріншот з відео.

Українці повинні виступити проти проекту закону про медіа, бо він обмежує свободу слова. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила заступник гендиректора "ЕРА-МЕДІА" Тетяна Терехова, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що журналісти роблять все можливе, щоб новий закон про медіа не був прийнятий, і тепер "слово - за українцями". "Тепер залишається тільки реакція українців, широкої громадськості, які мають категорично не погодитися з таким підходом і усвідомити, що якщо до всього іншого, що відбувається в країні - розграбування, корупція, бідність, знищення всіх сфер (почнемо з медицини і закінчимо освітою). І якщо при цьому у них ще й заберуть свободу слова - право говорити правду в ефірах, соцмережах, тоді я не знаю, що буде далі з країною, і як тут можна буде жити і продовжувати виживати. Адже новий закон про медіа хоче тепер ще й цензурувати соціальні мережі і діджитал", - підкреслила Терехова.

Проект закону про медіа, за її словами, просуває цензуру на всі види медіа. "Я, як журналіст, який працює в прямих ефірах 13 років, категорично проти нового закону про медіа. Там буде просуватися безпосередньо цензура вже на всі види медіа. І це є абсолютно неприйнятно для демократичної країни - такої, якою в наших бажаннях і мріях має бути Україна, і те, що, як мінімум, прописано в нашій Конституції", - заявила Терехова.

Заступник генерального директора "ЕРА-МЕДІА" вважає, що в Україні не має існувати каральний орган, який буде вирішувати, кому і що можна говорити, а кому і що говорити не можна. Як приклад цензури та згортання свободи слова вона навела ситуацію з програмою "Доброго ранку, Країно!", яка виходить в ефірі UA: Перший, що належить Національній громадській телерадіокомпанії України.

"Після того, як в нашому ефірі 23 числа (23 червня) були опубліковані перші "плівки" Порошенка-Байдена, на наступний день нам заявили, що нас будуть закривати, тому що це було "останньою краплею". Виявляється, є неприйнятним показувати українцям, що відбувається у владних кабінетах, як розкрадають українців... Виявляється, є певні стандарти, рамки, за які не можна виходити і розказувати громадянам про реальну ситуацію", - повідомила Терехова.

За її словами, цей кейс обговорювали на Комітеті з питань свободи слова Верховної Ради. "Комітет направив звернення президенту, щоб переглянули позицію, і президент відреагував на це. Крім цього було звернення Комітету до Громадського телебачення, щоб вони переглянули правила поведінки і ставлення до нас", - заявила вона.

Хіти тижня. Бомбити той Вороніж: Як виглядає табір російських військ поблизу українського кордону показали із супутника

четвер, 15 квітень 2021, 4:00

У мережі з'явилися супутникові знімки й інші численні фотодокази, які підтверджують, що неподалік кордону України дійсно з'явився великий польовий табір російських військових. Він розташований на південь від Воронежа (РФ). Фото із супутника опублікував...

Хіти тижня. ​На Росії готуються до великих втрат: У Вологодській області терміново виділити багатогектарну ділянку для захоронення "військових трупів"