Новий злочин агресора: Росія вночі знищила 13 тисяч тонн зерна, яке призначалось Єгипту та Румунії

Під час нічної атаки на порт Ізмаїл Російська Федерація знищила 13 тисяч тонн зерна, яке призначалось Єгипту та Румунії. Про це розповів голова Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, передають Патріоти України.

За словами Кубракова, пошкоджень зазнали:

• кілька приватних зернових терміналів;

• кілька складів;

• вантажна інфраструктура;

• агропродукція, яка призначалася для Єгипту та Румунії.

Лише за цю ніч, як відзначає міністр, експортна потужність порту Ізмаїл була знижена на 15%. До цього Росія атакувала порт Рені, знищивши 35 тисяч тонн.

Сьогодні відбулась 8 атака на портову інфраструктуру України після виходу Росії з "зернової угоди". За місяць країна-терорист знищила 270 тисяч тонн зерна.

"Світ має зрозуміти, атаки на зернову інфраструктуру - це атаки на країни Африки та Азії, яким вже не вистачає їжі. Це атаки на продовольчі світові ринки, які вже відреагували підвищенням ціни на пшеницю через нестачу українського продовольства після зупинки Зернової ініціативи та атак по портах Дунаю", - пише Кубраков. Після виходу з "зернової ініціативи" Росія активно обстрілює українські порти та зернову інфраструктуру.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...