Новий зразок вітчизняної інфрачервоної ГСН: ДАХК "Артем" представляє "мозок" розумних ракет типу "повітря-повітря"

190930 Artem 0

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем», що входить до складу ДК «Укроборонпром», вперше на Міжнародний виставці «Зброя та Безпека-2019» представить натурний зразок інфрачервоної головки самонаведення, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Концерну.

Система призначена для авіаційних ракет типу «повітря-повітря», забезпечує виявлення, захват та автоматичне супроводження тепловипромінюючих повітряних (наземних) цілей вдень і вночі під усіма ракурсами, на фоні земної (водної) поверхні й при активній протидії противника, а також формування команд і сигналів, необхідних для пуску ракети та самонаведення її на ціль.

Наголошується, що загалом Держконцерн в рамках виставки експонує понад 120 зразків військової техніки українського виробництва.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...