Новим головою НБУ Зеленський запропонував призначити Пишного: Що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський запропонував призначити новим головою НБУ Андрія Пишного. Він – колишній очільник правління "Ощадбанку". Про це нардеп Ярослав Железняк повідомив у Мережі 6 жовтня.

"Сьогодні о 18:30 наш комітет з питань фінансової політики знову збереться. Тема: розгляд призначення Андрія Пишного на посаду голови НБУ", – йдеться в заяві Железняка.

Зауважимо, що цього ж дня вранці фінансовий комітет Верховної Ради погодив звільнення з посади очільника НБУ Кирила Шевченка. Він подав у відставку напередодні, пославшись на проблеми зі здоров'ям.

Що відомо про Андрія Пишного

Андрієві Пишному 47 років. На сьогодні він – радник голови правління "Ощадбанку". Окрім того, Пишний є членом міжнародної групи з питань санкцій проти Росії "Єрмака-Макфолла".

Зауважимо, що кандидат на посаду голови НБУ від 2014 року і понад шість років керував "Ощадбанком".

Додамо, що керівника Нацбанку України призначає на посаду парламент за поданням президента строком на сім років.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...