Новим командувачем ОК "Південь" став випускник Військового коледжу армії США: Що про нього відомо

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відрекомендував особовому складу оперативного командування "Південь" ЗСУ нового командира – бригадного генерала Геннадія Шаповалова. Про це пресслужба ОК "Південь" повідомила 16 квітня у Facebook, передають Патріоти України.

"Завдання, що стоять перед нами, вимагають залучення сил, досвіду, креативу й наснаги, але я впевнений у нашій здатності до плідної праці й у досягненні поставлених цілей. Спільною працею злагодженої команди ми зможемо досягти великих результатів!" – заявив командувач ОК "Південь" під час церемонії.

Шаповалов народився 1978 року в Кіровоградській області. 2000 року з відзнакою закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті, а 2012 року – також із відзнакою – Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Зазначають, що новий командувач ОК "Південь" пройшов усі ступені військової кар'єри: від командира танкового взводу до командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. У березні 2022 року йому надали звання бригадного генерала.

Офіцер також закінчив Національний університет "Острозька академія" за спеціальністю "міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" й Військовий коледж армії США, де готують старший офіцерський склад американських сухопутних військ.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...