Новинка ВПК тестується в умовах, наближених до бойових: ПТКР "Штурм-С" проводить стрільби в зоні ООС

За сценарієм навчань екіпажі протитанкових розрахунків діяли в умовах наступального бою.

На полігоні в районі проведення операції Об'єднаних сил відбулися тактичні навчання протитанкових розрахунків однієї з артилерійських бригад, повідомляють Патріоти України.

Під час навчань протитанкові батареї, які становлять резерв ОТУ "Північ", провели бойові пуски протитанкових керованих ракет "Штурм-С" на базі МТЛБ. За сценарієм навчань екіпажі протитанкових розрахунків діяли в умовах наступального бою. Після здійснення маршу вони вийшли в район зосередження. Після цього отримали наказ знищити нерухомі броньовані цілі (танки) вогнем окремих установок ПТУР.

Для ускладнення завдань і наближення навчань до умов реального бою кожен розрахунок отримав інформацію про розташування і характер мети безпосередньо перед початком стрільби. Дальність до цілі - від 2 000 до 5 000 м. Екіпажі виходили на вогневі позиції за 200-300 м від місця зосередження. При оцінці дій розрахунків враховували рівень взаємодії членів екіпажу, швидкість прицілювання, а також безпосередньо влучність стрільби.


Джерело: АрміяІнформ

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...