Приємні новини від Сирського: Зеленський розкрив деякі деталі розмови з головнокомандувачем ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про те, що українські сили зміцнили свої позиції і розширили контрольовану територію в Курській області Росії. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram, передають Патріоти України.

Торецький і Покровський напрямки: Протягом доби відбулося кілька десятків російських штурмів на наші позиції. Наші воїни активно протистоять окупантам і відбивають атаки. Ситуація перебуває під контролем.

Операція в Курській області: На ранок є новини про поповнення обмінного фонду для України. Генерал Сирський подякував солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон. Це допомагає наблизити звільнення наших військових і цивільних, які перебувають у полоні Росії. Також повідомлено про укріплення позицій на Курщині та розширення стабілізованої території.

Забезпечення дій: Триває робота над новими пакетами підтримки від партнерів. Основні пріоритети – обмеження наступального потенціалу Росії та підвищення нашої далекобійності. Підготовлено доручення для українських дипломатів.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...