"Там дуже багато пунктів": Нуланд розкрила деталі договору США і Німеччини по "Північному потоку-2"

Сполучені Штати і Німеччина досягли домовленості щодо російського газопроводу “Північний потік-2”. За новою угодою, Німеччина бере на себе зобов’язання ініціювати санкції проти Росії, якщо Кремль використовуватиме газопровід, як зброю, або вдасться до нової агресії проти України. Про це в середу, 21 липня, заявила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд, повідомляють Патріоти України із посиланням на видання Nationalpost.

Таку заяву Нуланд зробила під час слухань в Сенаті США та пообіцяла, що Держдеп пізніше оприлюднить Спільну заяву США та Німеччини про угоду щодо “Nord Stream 2”. Заступник держсекретаря зазначила, що заява включатиме велику кількість пунктів. Тому вона в першу чергу вирішила озвучити той з них, який, за її словами, є особливо важливим для України і стосується колективної відповідальності.

"Якщо Росія намагатиметься використовувати енергію як зброю або чинитиме подальші агресивні дії проти України, Німеччина вживатиме заходів на національному рівні і вимагатиме ефективних заходів на європейському рівні, включаючи санкції для обмеження російських експортних можливостей в Європу в енергетичному секторі", – сказала Нуланд.

Вона також додала, що Німеччина добиватиметься продовження угоди на 10 років про транзит російського газу через територію України. “Ще один аспект цього погодження – це підтримка розширення домовленостей між РФ та Україною про транзит. Як ви знаєте, його термін дії закінчується в 2024 році. Ми будемо домагатися, використовуючи важелі впливу, щоб його продовжили на 10 років”, – сказала Нуланд.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...