"Нульове бажання": Російські пранкери "розвели" главу МЗС Польщі і дізнались, як Варшава ставиться до війни в Україні

У Польщі наразі "нульове бажання захищати Україну", але все може змінитися, якщо фронт почне руйнуватися. Про це заявив польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський під час розмови з російськими пранкерами, які вели розмову від імені п'ятого українського президента Петра Порошенка. Діалог "Вован і Лексус" опублікували у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

За його словами, Варшава готова допомогти Києву з призовом громадян, які перебувають у Польщі, щоб ті захищали свою батьківщину. Також країна готова тренувати майбутніх бійців на своїй території.

"Ви знаєте, Польща підтримала чеську ініціативу щодо боєприпасів. Ми підтримуємо фінансування з європейського фонду миру. Ми дуже активно вмовляли американців на різні ідеї та деякі з них не є публічними... Насамперед ми відправляємо тих (українців на Батьківщину, — ред.), хто порушує в Польщі закон. Ми відправляємо їх назад. І по-друге, нам потрібно, щоб Україна сказала, чого вона хоче. Що ми повинні зробити з українськими громадянами в ЄС", — заявив Радослав Сікорський у розмові з нібито Петром Порошенком.

Окремо польський дипломат зауважив, що Варшава зараз активно обговорює питання того, чи збивати російські крилаті ракети над територією України з Польщі та навіть щодо цього питання немає чіткої згоди, адже це нібито означає вступ у війну. Тому питання введення військ для ефективної допомоги навіть не стоїть найближчим часом.

"Усе зміниться, якщо Україна, якщо фронт почне руйнуватися. Усе може змінитися. Але на цей момент, бажання це робити нульове. Я маю на увазі, ми всі думаємо про ці сценарії, але ми не хочемо підтверджувати те, про що весь цей час говорили Медведєв, Путін і російська пропаганда", — підсумував Радослав Сікорський.

Молдовський військовий загадковим чином загинув на кордоні з Придністров'ям

п’ятниця, 13 вересень 2024, 13:04

Молдовський військовий загинув 12 вересня при виконанні обов’язків на лінії розмежування з Придністров'ям внаслідок пострілу зі зброї. На місці події працюють поліція та судові експерти, які проводять розслідування, інформують Патріоти України. Як пові...

"Бавовна" вдалася: Під Маріуполем завдано удару по складу ракет для ППО окупантів, - Андрющенко

п’ятниця, 13 вересень 2024, 11:30

Можливе й ураження розрахунку ППО. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. "Підтверджене влучання по складу з боєкомплектом та ракетами для систем ППО в хуторі Глибоке. Детонація тривала до 5:20. Попередньо,...