"Никакой Крымский мост не может изменить реальную географию и историю": Портников прокоментував поразку Путіна із позовом в ЄСПЛ

Путина мучает крымская жажда - Кремль проиграл, пойдя против истории и географииРФ, подавши перший в своїй історії міждержавний позов проти України в ЄСПЛ, розписалася у власній невдачі з Кримом. Про це повідомив відомий український журналіст і телеведучий Віталій Портников у YouTube-блозі, передають Патріоти України.

Портников запевнив, що позов проти України в ЄСПЛ - це не тільки "пропагандистський контрудар" Кремля на позови Києва. У цій історії є дуже важливий момент. Справа в тому, що у своїй скарзі РФ просила суд в якості термінового забезпечувального заходу зобов'язати Україну відновити подачу прісної води в Крим. Саме в цьому і полягає суть всієї цієї затії, вважає журналіст.

"Если бы ЕСПЧ согласился, Украина была бы обязана до выполнения окончательного решения поставлять воду в Крым. В отличие от РФ, Украина уважает международное право, и ей пришлось бы выполнить требование… А суд рассматривал бы российскую жалобу долгие годы", - пояснив Портников.

На щастя, ЄСПЛ відмовив Москві у її вимозі. По суті, своїм позовом Москва розписалася в провалі в Криму, вважає журналіст. "Крым всю свою историю был связан с материком. Он развивался в симбиозе с этими территориями, ничего не изменилось после образования СССР. Связи Крыма с материковой частью Украины всегда были экономически более прочными, чем связь с советской Россией. Передача Крыма в состав УССР была просто констатацией сложившегося факта", - розповів Портников.

Він уточнив, що анексія розірвала тисячолітні зв'язки Криму з материком, які почалися ще в античні часи. І Кримський міст це компенсувати, очевидно, не зміг. "Разумеется, Крым начал хиреть. Никакой Крымский мост не может изменить реальную географию, над ней Путин и его гоп-компания не властны. Многие годы подряд российские руководители и назначенное ими оккупационное руководство Республики Крым, все эти коллаборанты и предатели родины, утверждали, что им не нужна украинская вода… На самом деле, вопрос засухи в Крыму, экологической катастрофы был лишь делом времени", - зазначив журналіст.

Він підкреслив, що тільки відмова Росії від окупації зможе вирішити проблему Криму. А до того часу півострів буде переживати не найкращі часи у своїй історії.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...