"Никто не забыт, ничто не забыто": ОБСЄ закликало РФ вивести війська з України і повернути Крим

Загальний комітет із політичних питань та безпеки Парламентської Асамблеї ОБСЄ схвалив резолюцію із закликом забезпечити деокупацію Криму та вивести збройні сили РФ з України. Резолюцію "Сприяння стійкому розвитку в інтересах зміцнення безпеки: роль парламентів" було ухвалено 6 липня в ході засідання комітету в рамках ХХVІІІ щорічної сесії ПА ОБСЄ, , зазначають Патріоти України.

"Парламентська Асамблея ОБСЄ… закликає припинити військові дії на Сході України, здійснити повне виведення великокаліберного озброєння всіма сторонами, негайно покласти край застосуванню протипіхотних мін та збільшити внесок у зусилля з розмінування, забезпечити деокупацію АР Крим та Севастополя, виведення російських збройних сил з української території та всеосяжне врегулювання конфлікту на основі Мінських домовленостей, зокрема, визначених ними зобов’язань, які не були виконані Російською Федерацією", - йдеться у пункті 21 резолюції.

Навколо цього пункту розгорнулися дебати, оскільки російська сторона виступила із поправкою, запропонувавши усунути з резолюції згадку про необхідність забезпечення деокупації Криму та виведення російських збройних сил з української території, а також заклик до РФ виконати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, яких вона не виконує.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....