Ними вбивають українців: В окупантів є ще сотні ракет Х-22, частину передала Україна в рахунок боргів за газ - Ігнат

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що російські окупанти мають на озброєнні сотні ракет Х-22. Такі ракети були колись й в України. Але їх передавали Росії як оплату "боргів за газ", передають Патріоти України.

"Мова йде про сотні ракет. Ракети Х-22 були і в нас на озброєнні. Ми передавали росіянам "борги за газ", у тому числі літаки Ту-22м3 і ті ракети також із ними. Також їх утилізували, різали на металолом. Частину віддали, частину порізали. Доля тих ракет, що вони, власне, "повертаються" в Україну. Це теж стало такими мемом на російських пабліках, що "ми вам возвращаєм". Ось це все, що треба знати про кровожерливість росіян", - сказав Ігнат під час брифінгу.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ наголосив, що в України немає засобів для збивання ракет Х-22. "Вони, можливо, падали самі десь там, не долітаючи, тому що зрозуміло, що озброєння застаріло і багато залежить від його зберігання, наскільки воно може ефективно працювати, і чимало цих ракет просто падали в полях, не долітаючи до своїх цілей. Можливо, таким чином вони і попали у статистику збитих", - додав він.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...