"Нищать" техніки більше, ніж Україна мала: Брехню РФ показали в цифрах (інфографіка)

У щоденних зведеннях Міністерство оборони країни-агресора звітує про нібито знищену в Україні техніку, вдаючись до надмірних перебільшень, передають Патріоти України.

Деяких зразків західної техніки, отриманої Україною від партнерів, росіяни "знищили", якщо вірити зведенням, навіть більше, ніж українські сили мали на озброєнні. Наочно це проілюструвало в інфографіці видання "Слово і діло" .

"Найрезультативнішими" росіяни були у знищенні американських РСЗВ HIMARS. Згідно зі зведеннями МО РФ, їх "вразили" 73 одиниці. Загалом Україна, за офіційними даними, отримувала 20 таких систем.

"Результати, що вражають" росіяни продемонстрували й у "ліквідації" американських самохідних артилерійських установок Paladin, яких буцімто знищено 17 з 18 отриманих Україною.

Серед "знищених" (однак, в уяві росіян)й установки ЗРК Patriot. В середу, 17 травня, МО РФ заявило, що було знищено 5 пускових установок Patriot. Загалом Україна мала отримати три батареї, по вісім пускових установок в кожній. Інформацію про значні пошкодження системи вже спростували.

Також окупанти вихваляються "ліквідацією" 8 далекобійних ракет Storm Shadow, яких Україна отримала від 2 до 10 штук й вже встигла застосувати на фронті.

Понад 500 мільйонів доларів США! Дрони Magura V5 завдали російському флоту шалених збитків

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:52

Головне управлянні розвідки Міноборони України за допомогою морських дронів Magura V5 змогли ефективно вразити велику кількість ворожих кораблів у Чорному морі. Про це в ефірі телемарафону заявив представник ГУР МО Андрій Юсов. Він зазначив, що за попе...

"Ця програма вже є": Польща готується до ймовірної війни з Росією та Білоруссю

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:30

Польща планує зміцнити свої кордони з РФ та Білоруссю та провести комплексну підготовку державних механізмів та населення до ймовірної війни з Росією. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш в інтерв'ю Radio ZET,. На питання, чи на...