"О 12-й ночі хлопці їли гамбургери з McDonald's. І були готові до бою": Дружина керівника ГРУ розповіла, що відбувалося напередодні повномасштабного вторгнення РФ

Сім'я керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова дізналася про заплановане вторгнення РФ на територію України ввечері 23 лютого. З того часу ні військовий, ні його дружина Маріанна не були у себе вдома. В інтерв'ю виданню Elle жінка розповіла зокрема про перші години після початку повномасштабної війни, передають Патріоти України.

"Ми зібралися і поїхали до нього на роботу, з того часу ми знаходимося не вдома. Сказати, що готувалися якось особливо, не можу: документи, телефони, комплект одягу на перший час. З тим і поїхали. Вже надвечір я спостерігала за підготовкою перших груп спецназу, які мали висуватися на Гостомель, за видачею зброї та амуніції. Усі були в очікуванні, о 12-й ночі хлопці їли гамбургери з McDonald's. І були готові до бою", – сказала вона.

Маріанна наголосила, що небезпека для сім'ї кожного військовослужбовця, особливо спецназівця, була завжди. Однак після того, як Кирило Буданов став головою ГУР, ризики та виклики зросли.

"Я добре пам'ятаю, як з початком повномасштабного вторгнення моє хвилювання помножилося в кілька разів уже не тільки за чоловіка, а й за всіх бійців, які перебувають під його командуванням, – відзначила Буданова. – З 24 лютого ми постійно разом: 24 на 7. Раніше, коли він їздив в АТО, ми могли не бачитися і по три місяці, не спілкуватися тижнями, коли був на бойових завданнях.. Ще тоді я навчилася контролювати емоції. Знаєте, людина – така істота, яка до всього звикає. Як психолог за освітою, можу підтвердити, що для виникнення звички потрібний 21 день, а для її закріплення в середньому 60. Абсолютна правда, яку я перевірила особисто".

При цьому навіть у критичні моменти сім'я знаходить місце для гумору – це допомагає впоратися, додала Маріанна. "Пам'ятаю, як одного з перших днів увімкнувся сигнал повітряної тривоги, мене повалили на підлогу, зверху був Кирило Олексійович, а на ньому ще десяток хлопців. І я кричу: "Господи боже мій, якщо мене не вб'є ракета, то ви точно задушите", – розповіла дружина начальника ГУР.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...