Обговорювали особливо болючі питання: Зеленський провів закрите засідання

Під час засідання розглядали організаційні питання парламентської діяльності та строки подання Бюджету на 2020 рік.

У четвер, 5 вересня, відбулося закрите засідання фракції «Слуга народу» за участю президента України Володимира Зеленського, прем’єра, генпрокурора і голови ОП, повідомляють Патріоти України.

«Сьогодні тут, фактично, всі члени парламентської фракції «Слуга народу». Президент приїхав, прем’єр-міністр, генеральний прокурор, також. Звичайно, був спікер, заступник спікера пан Стефанчук та керівник Офісу (президента – ред.) пан Богдан», – розповів член фракції Сергій Швець.

Він додав, що на зустрічі присутній міністр фінансів Оксана Маркарова. Швець розповів, що зустріч пройшла в закритому режимі – учасників попросили залишити мобільні телефони за межами приміщення. За словами нардепа, на зустрічі йшли «гарячі дискусії» щодо «болючих питань», проте він не став конкретизувати, про що саме йшла мова.

Під час засідання обговорювали організаційні питання парламентської діяльності та строки подання Бюджету на 2020 рік. Зазначається, що Кабмін повинен подати відповідний проект до 15 вересня. Обговорювалися також президентські ініціативи, яких у парламенті зареєстровано 37. За даними Telegram-каналу УП. Off the record, депутати ставили Зеленському різні питання.

«Депутати ставили йому свої запитання, які в основному стосувалися голосувань, законопроектів. Хтось питав про обмін полоненими – президент сказав, що не буде відповідати на це питання. Потім виступав Гончарук, закликав депутатів до співпраці з урядом. Згодом мажоритарники запитували прем’єра про субвенції на їх округи. Хоча генпрокурор Рябошапка і був на засіданні, він майже не говорив», – йдеться в повідомленні.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...