Обговорили актуальні проблеми: У Каїрі відбулася неафішована зустріч "ядерної п'ятірки"

У червні Сполучені Штати зібрали експертів з Китаю, Франції, Росії та Великої Британії на робочій зустрічі, щоб обговорити питання ядерної зброї та можливості зменшення ризиків. Про це 23 червня повідомив Державний департамент США, передають Патріоти України.

На цій зустрічі країни "ядерної п'ятірки" обговорили питання зменшення стратегічних ризиків, а також ядерні доктрини та політику. Зазначається, що до складу американської делегації увійшли експерти з Державного департаменту та Міністерства оборони та Національного управління з ядерної безпеки.

"Делегація США привітала професійний підхід делегацій та залучення до тематичних дискусій представників оборонних відомств", - йдеться у повідомлені.

Також у повідомленні йдеться, що Сполучені Штати будуть продовжувати зусилля для сприяння обговоренню цих значущих питань між ядерними експертами з п'яти країн. Зазначимо, що зустріч відбулася 13-14 червня, однак інформацію оприлюднили тільки у п'ятницю, 23 червня.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...