Обговорили санкції проти Росії: Зеленський у Молдові зустрівся з Вучичем

Під час саміту Європейської політичної спільноти у Молдові президент Зеленський зустрівся з очільником Сербії Александаром Вучичем. Лідери держави мали "коротку і конкретну розмову". Про це, зокрема, написав глава Сербії у себе в інстаграмі, передають Патріоти України.

Розмова політиків стосувалась накладання санкції на країну-агресорку.

Позиція Сербії залишилась незмінною

"У нас була коротка і коректна розмова, але рішення про санкції приймають громадяни Сербії через своє керівництво. Ми прийняли своє рішення в березні 2022 року і визначили свою позицію. Ви ніколи не можете змінити чиюсь позицію однією розмовою", – йдеться у повідомленні Вучича.

Президент Сербії наголосив, що його держава проводить власну політику, що це незалежна країна, яка поважає Україну. Вучич також додав, що в зустрічі також брав участь прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель.

Позиція Сербії щодо Росії: коротко

  • Сербія не стала вводити санкції проти Росії, хоч засудила вторгнення Російської Федерації на територію України.
  • Навесні вони проголосували за виключення Росії з Ради ООН з прав людини, а восени – засудили спробу анексії чотирьох областей України.
  • Як відомо, мажоритарним акціонером єдиної компанії, що займається видобутком та імпортом нафти в Сербії, є російська "Газпром нафта".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...