Обговорили санкції проти Росії: Зеленський у Молдові зустрівся з Вучичем

Під час саміту Європейської політичної спільноти у Молдові президент Зеленський зустрівся з очільником Сербії Александаром Вучичем. Лідери держави мали "коротку і конкретну розмову". Про це, зокрема, написав глава Сербії у себе в інстаграмі, передають Патріоти України.

Розмова політиків стосувалась накладання санкції на країну-агресорку.

Позиція Сербії залишилась незмінною

"У нас була коротка і коректна розмова, але рішення про санкції приймають громадяни Сербії через своє керівництво. Ми прийняли своє рішення в березні 2022 року і визначили свою позицію. Ви ніколи не можете змінити чиюсь позицію однією розмовою", – йдеться у повідомленні Вучича.

Президент Сербії наголосив, що його держава проводить власну політику, що це незалежна країна, яка поважає Україну. Вучич також додав, що в зустрічі також брав участь прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель.

Позиція Сербії щодо Росії: коротко

  • Сербія не стала вводити санкції проти Росії, хоч засудила вторгнення Російської Федерації на територію України.
  • Навесні вони проголосували за виключення Росії з Ради ООН з прав людини, а восени – засудили спробу анексії чотирьох областей України.
  • Як відомо, мажоритарним акціонером єдиної компанії, що займається видобутком та імпортом нафти в Сербії, є російська "Газпром нафта".

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...