"Обговоримо ваше": Військовий експерт пояснив, навіщо Путіну зараз потрібні переговори

Росія втрачає наступальний потенціал у війні в Україні, але віддавати захоплені території ворог не збирається. Військовий експерт Олексій Мельник спрогнозував, які питання країна-агресорка могла б хотіти обговорити в разі можливих переговорів РФ і України, передають Патріоти України.

Мельник нагадав, що в останні кілька тижнів Інститут вивчення війни повідомляє, що щодня ворог в середньому просувається на 3-5 кілометрів ціною тотального знищення інфраструктури, тобто випаленої землі та величезних втрат своєї живої сили.

"Це зовсім не ті темпи, які були на початку вторгнення і задовольнили б російську сторону, враховуючи, що ситуація постійно змінюється, і не завжди на користь Росії. Ворог втрачає наступальний потенціал. А далі залишається перехід до якихось інших методів", - сказав військовий експерт в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

За його словами, віддавати захоплені території Кремль не збирається. "Це класичний російський принцип: "обговоримо ваше". Сьогоднішня позиція Росії - вони повинні залишитися, щонайменше, там, де вони є. Крім того, вони можуть проявити "жест доброї волі" і відвести війська з тих місць, які вони не можуть утримати. Але це точно не буде жест доброї волі або який-небудь компроміс", - сказав Мельник.

Крім того, він додав, що не варто розслаблятися через те, що РФ оголосила оперативну паузу. "Якщо вони призупинили активність наступальних атакуючих дій, то спробують компенсувати це нанесенням ударів як по лінії безпосереднього зіткнення, так і по об'єктах в глибині території противника, не обов'язково по військових об'єктах (...) Не можна говорити про зниження інтенсивності бойових дій. Просто вони відбуватимуться іншими способами і на інших майданчиках", - попередив військовий експерт.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...