Обговорив із Зеленським дуже важливі питання: До Києва несподівано приїхав прем'єр-міністр Великої Британії

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у п'ятницю, 17 червня, прибув до Києва. У столиці України він провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським, інформують Патріоти України.

Так, глава української держави подякував Джонсону за візит. "Маємо спільний погляд на те, як рухатися до перемоги України. Вдячний за потужну підтримку!" – написав він в офіційному Telegram-каналі.

Водночас глава Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що в переговорах також брала участь команда ОП та Кабінету міністрів. Темою бесіди стали постачання важкої зброї та систем ППО, економічна підтримка України, посилення санкцій проти РФ, гарантії безпеки для нашої країни та необхідність компенсації Росією завданих збитків.

"І, звичайно, наша перемога у війні за Незалежність. Ми дуже вдячні Британії за потужну підтримку. Як то кажуть, друзі пізнаються в біді. У нас спільні цілі та розуміння, як їх досягти. Україна переможе з такими сильними союзниками", – переконаний Єрмак.

Примітно, що це вже другий візит Джонсона до України від початку повномасштабного вторгнення Росії. У квітні глава уряду Британії став першим лідером країни G7, який відвідав Київ під час війни із РФ. Як пише Sky News, нинішній візит Джонсона став несподіванкою, оскільки сьогодні він мав брати участь у великій конференції в британському Донкастері та виступити там із промовою перед північними депутатами-консерваторами, радниками та бізнес-лідерами.

За інформацією видання, організатори саміту були "спантеличені" неявкою прем'єр-міністра, але їм було повідомлено, що для цього є "поважна причина" і що вона має "достатнє значення". Даунінг-стріт (резиденція прем'єр-міністра Британії) підтвердила, що Джонсон був відсутній на конференції, щоб здійснити свій другий візит до України від початку війни.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...