Об'єднані спільним ворогом: Спецслужби України вчать туарегів керувати БПЛА, - Le Monde

Повстанці-туареги у Малі (Національний рух за визволення Азаваду). Фото: Attaye Ag Mohamed

Українська спецслужби співпрацюють з повстанцями-туарегами у Малі, зокрема навчаючи їх керувати безпілотниками. Про це повідомили джерела французького видання Le Monde, передають Патріоти України.

За словами одного з командирів повстанців, «обміни» з українськими спецслужбами справді відбуваються, щоб побачити, як можна співпрацювати.

Як стверджують джерела Le Monde, українська влада надає повстанцям у Малі стратегічну інформацію, а також навчає їх використання безпілотників.

«Ми маємо зв’язки з українцями, але так само як і з усіма іншими — французами, американцями та рештою», – визнав речник CSP-DPA Мохамед Ельмаулуд Рамадан.

Мохамед Ельмаулуд Рамадан (у центрі). Фото з facebook сторінки посадовця

За словами джерела, деякі малійські повстанці проходили навчання в Україні.

Нагадаємо, нещодавно повстанці-туареги у Малі заявили, що за три доби ліквідували 84 російських найманців з терористичної групи Вагнера та 47 малійських військових

За словами повстанців, понад 30 бійців ворожих сил отримали поранення, а їхню військову техніку, включно з танками, зброєю та транспортом, було захоплено або знищено. Семеро вагнерівців і малійських солдатів взято в полон.

Ліквідовані у Малі російські бойовики з формування "Вагнер". Липень 2024. Кадри з відео "Національного руху за визволення Азаваду"

Раніше представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявив, що повстанці отримали «інформацію, і не тільки інформацію», яка дозволила їм розгромити «вагнерівців» у Малі.

Деталей він не розповів, проте запевнив, що «продовження буде».

Андрій Юсов. Фото: ukrinform.ua

Крім того, задовго до розгрому «вагнерівців» президент України Володимир Зеленський визначив основні цілі для української розвідки.

Серед них була робота «всюди у світі, де вже є і можуть бути українські інтереси».

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...