Об'єкт набагато більший, ніж БПЛА: Повітряна ціль з Білорусі перетнула державний кордон України

У вівторок, 24 вересня, повітряна ціль з Білорусі перетнула державний кордон. Вона мала курс на південь. Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ, передають Патріоти України.

"Повітряна ціль (не швидкісна) на межі Київської та Житомирської областей, перетнула державний кордон з території Білорусії", - йдеться у повідомленні.

Моніторингові чати повідомили, що на територію України залетів білоруський літак. Тим часом "Беларускі Гаюн" поінформував, що винищувач Як-130 Військово-повітряних сил Республіки Білорусь зайшов на територію України.

"Українські моніторингові канали та ПС ЗСУ повідомляють, що близько 14:25 ціль перетнула білорусько-український кордон і зараз перебуває на кордоні Київської та Житомирської областей. Попередньо це навчально-бойовий літак Як-130 ВПС РБ", - йдеться у повідомленні.

Тим часом Телеграм-канал monitor підтвердив, що кордон перетнув Як-130 близько 14:28 у районі населеного пункту Дятлик, що в Гомельській області. Менш ніж за 20 хв ціль зникла. Наразі українській військові цієї інформації не прокоментували. Повітряну тривогу, яку оголошували через ціль із сусідньої Білорусі, скасували о 14:48.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...