Обійшлися без Верховного: Командувач ЗСУ затвердив нову систему бойових нагород, щоб позбутись навіть натяку на радянсько-московитські традиції

Нова система не містить жодної спільної риси з ворогом, заявили у ЗСУ. Вона була розроблена на основі національних бойових традицій та з урахуванням досвіду нагородних систем держав-партнерів.

У ЗСУ у четвер, 23 грудня, презентували Концепцію нагородної системи головнокомандувача Збройних сил України до 30-ї річниці ЗСУ. Її затвердив генерал-лейтенант Валерій Залужний, повідомляють Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

"Представлена журналістам Концепція нагородної системи була розроблена на основі національних бойових традицій та з урахуванням досвіду нагородних систем держав-партнерів України", - зазначили у Генштабі.

Зазначається, що над системою бойових нагород кілька років разом із волонтерами працювали художники Олексій Руденко та військовий історик Василь Павлов.

"У нас немає жодної нагороди, яка б прямо називалася – "хрест". У нас є нагороди, ордени, медалі… Нові нагороди ми назвали саме "хрести", і здебільшого вони мають історичну основу. Зокрема, Золотий хрест стане "сержантською" нагородою, Срібний - офіцерською, а Сталевий, у вигляді бойової частини пернача, - відзнакою героїв-командувачів", - зазначив Руденко.

Військовий історик, радник міністра у справах ветеранів України Василь Павлов, підтвердив слова Руденка щодо спадкоємності нагородних традицій. Запропонована нині концепція здебільшого успадковує нагороди, які застосовувалися 100 років тому у військах українських визвольних армій.

Головнокомандувач>

"На восьмому році війни у нас не має бути жодної спільної риси з нашим ворогом", - наголосив Залужний.

Він також додав, що національна мілітарна ідентичність, частиною якої є нагороди, є ще одним кроком на цьому шляху.


Нагадаємо, у листопаді президент Володимир Зеленський вручив десяти військовим нагороди. Їх нагородили орденами Богдана Хмельницького, За мужність, а також медалями За військову службу України та Захиснику Вітчизни.

На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг:: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 1 травня

середа, 1 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали:

Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у росії на рязанський НПЗ

середа, 1 травень 2024, 7:48

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали. . Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідом...