Обіцяють "добрі гроші": У Росії вербують на війну проти України студентів із Африки, - ЗМІ

Студентів із Африки, які навчаються у Росії, вербують до лав приватної військової компанії "Вагнер", щоб відправити на війну проти України. За відмову їм погрожують позбавленням стипендій і підвищенням вартості навчання. Про це розповіли африканські студенти Південного федерального університету РФ, що в Ростові-на-Дону. Їхні історії описало видання The Daily Beast, передають Патріоти України

Зазначається, що офіційні особи університету упродовж останніх трьох місяців намагаються переконати студентів прийняти пропозицію або від російської армії, або від "Вагнера" й поїхати на війну.

За участь у бойових діях на боці РФ їм обіцяли $3-5 тисяч. А ось за відмову погрожували підвищенням оплати за навчання та позбавленням стипендій.

"Троє чиновників, які зустрічали нас у нашому гуртожитку, намагалися переконати воювати за Росію. Вони сказали, що ми можемо недовго повоювати в Україні, заробити стільки грошей, а потім повернутися до РФ, щоби продовжити своє навчання. Вони кілька разів нагадували нам, що деякі африканці вже воюють в Україні та заробляють добрі гроші", – розповіли студенти.

За їхніми словами, до лав окупаційного російського війська їх намагаються завербувати також співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ). Студенти поскаржилися, що до них просто в парку часто підходили поліцейські або ж військові.

"Куди б ми не пішли, люди намагаються переконати нас воювати проти України. Тиск такий сильний", – наголосив студент із Сенегалу. Співрозмовники The Daily Beast заявили, що не планують їхати на війну. Втім, підкреслили, що їм відомо про інших студентів, які опинилися у фінансовій пастці та розглядають "заманливі" пропозиції окупантів.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...