Обіцяють хресний хід до щойно відмитого ОПУ: Московський патріархат ​в Україні вимагає у Зеленського скасування перейменування своєї конфесії з обов'язковою "пропискою" в державі-агресорі

Українська православна церква Московського патріархату 1 квітня передасть Офісу президента звернення з вимогою скасувати закон про примусову зміну назви церкви. Про це повідомляється на сайті релігійної конфесії, зазначають Патріоти України.

«Віруючі УПЦ прийдуть до Офісу президента, щоб особисто передати коробки зі зверненнями, оскільки на листи, передані поштою влада не відреагувала», - заявив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Відзначається, що звернення до президента Володимиру Зеленському, Кабміну та іншим інститутам влади підписали 1 млн 60 тисяч 238 українців.

Представники РПЦ в Україні заявили на прес-конференції про «рейдерські напади представників ПЦУ», а також про «грубі порушення прав віруючих УПЦ МП» і закликали представників влади забезпечити права віруючих всіх конфесій.

«Наша зустріч сьогодні - це спроба ще раз зруйнувати той інформаційний вакуум, який штучно створюється, штучно замовчуються всі випадки порушення фундаментальних прав громадян України. І тому ми закликаємо ЗМІ звертати увагу на ситуацію, що склалася», - заявив Климент.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...